Sardiniænske øloplevelser!

Finansforvalteren har været på ferie i Italien, nærmere bestemt på Sardinien. En smuk, varm og solrig oplevelse. Nogle husker måske italiensk mikrobryg fra smagningen med Torben Mathews, så forventningerne til at prøve også denne del af det kulinariske Italien var store.

 

Men...... mikrobryg ser ikke ud til at have ramt Sardinien, som til gengæld er velforsynet med harmløse pilsnere som vel bedst kan beskrives som main stream pils à la vor egne Hof og Tuborg.

 

Carlsberg/Tuborg fylder dog ikke meget på hylderne som snarere, ud over italienske øl, fyldes af Ceres, som må have et af sine største eksportmarkeder i Italien.

.

Nedenfor følger en liste over nogle af de pilsnere, jeg prøvede - mest som tørstslukkere, hvilket jo også trods alt er en glimrende kvalitet ved øl.

 

Ichnusa, Blonda Sardegna, 4.7%

Let maltet og balanceret humle. Afgjort den bedste jeg smagte. Brygget på Sardinien siden 1912.

 

Dreher Lagerbier, 4.7%.

Brygget øl siden 1773 - startet af brygmester Anton Dreher. Harmløs tørstslukker af en pilsner. Iflg bryggeriet er smagen "gusto morbido"

hvilket betyder blød smag - men kan også betyde "vag". Det tilslutter jeg mig!

 

Jennas Birra Cruda di Sardegna, 4.9%

"Cruda" betyder rå, og denne pilsner er måske en snert "vildere" end Blonda Sardegna - men endnu en mainstream pils, der slukker tørst men næppe går over i historien!

 

Peroni, la birra Italiana, 4.7%.

Etableret 1846 af Giovanni Peroni. Endnu en pilsner, der slukker tørst men heller ikke mere, tynd og let drikkelig. Efter sigende udbredt i hele Italien.

 

Birra Moretti, 4.6%

Siden 1856 værdsat over hele Italien grundet sin "fyldige smag og gyldne farve"! Om det skyldes tilsætning af majs vides ikke, men resultatet er ikke opløftende. Smager dog dejligt til en varm pizza.

 

HØJT SKUM

Klavs

Finansforvalter